Székhely szolgáltatás és mozizás ugyanazon a délutánon

Mennyi minden férhet bele egy napba, hogyha az ember Budapesten él és jól menedzseli a napját?! Elárulom, hogy akár a székhely szolgáltatás megkötése és még egy mozi is beleférhet ugyanabba a délutánba, hogyha sikerül mindent előre egyeztetni és jó időbeosztással elvégezni ezeket a feladatokat. Na jó, végül is hívhatjuk szórakozásnak is.

Már csak azt lesz nehéz kitalálni, hogy az ember mit nézzen a moziban. Mert hát bárhogy is próbálom szépíteni a helyzetet, az új filmekkel kapcsolatosan nincs túl sok jó tapasztalatom. Őszintén szólva azt is gondolom, hogy nagyon nehéz olyan alkotást találni, ami valóban leköt. Unalmasak a történetek és nem túl eredetiek, az alakítások is ehhez mérten elég egysíkúak, ezért hát annyira nem vagyok hanyatt esve a mostani művektől. De azért az idei őszre vonatkozólag van pár dolog, amit egyébként nagyon várok. Például nemsoká jön ki egy újabb ezeréves kriminek a filmes adaptációja, amit nagyon várok. Velencében játszódik és hát persze, hogy arról szól, hogy egy híres detektív felgöngyölít egy gyilkosságot. Engem ezek a típusú filmek bilincselnek le igazán.

A másik oldalról megközelítve a dolgot pedig nagyon zavar az is, hogy nincs egy jó vígjáték már hosszú idők óta, amin az ember őszintén, jó ízzel tudna egy jót nevetni. És nem az alpáriságból kell viccet csinálni, hanem a klasszikus, kifinomult humor az, ami egyébként hiányzik. Amikor egy-egy apró mosolyban, vagy az emberi mimikában olyan finom rezdülések észlelhetők, amitől aztán napokig hahotázunk.

Más egyéb kategóriákban nem vagyok olyan jártas, de például a mesék területén – vagy hívjuk őket inkább animációs filmeknek – sokkal inkább tudok mondani olyan sztorikat, amik aranyosak és felérnek arra a szintre, mint amiket anno gyerekkoromban láthattam. Az már más tészta, hogy ezeket felnőtt fejjel is nagyon jól esik nézni, mert szerethető és tanulságos. De sok más olyan terület is van, ahonnan szívesen látnék olyan lebilincselő és közben mégis szórakoztató alkotásokat, amiért érdemes megváltani a több ezer forintos mozi jegyet és mellé még egy kisebb vagyont elköltetni a popcornra és üdítőre.

Ami viszont bizonyos, hogy a székhely szolgáltatás elindítása cseppet sem ilyen körülményes, mint például azt kiválasztani, hogy melyik filmre üljek be a moziba. Egy székhelyet bérelni ugyanis nagyjából félórát vesz igénybe, meg mondjuk még néhány dokumentum kitöltését. Aztán kész, nincs tovább, talán még pár e-mailt kell váltani és ennyi.

A szekhelycentrum.hu oldalán legalábbis minden adott ahhoz, hogy ennyire gyorsan és gördülékenyen történjen a székhely szolgáltatás megkötése. Először is ki kell választani, hogy hol is szeretné valaki azt a székhelyet, mert több helyszínen is van lehetőség a bejegyzésre. Két fővárosi opció van, az egyik a II. kerületben található, a másik pedig Pesten, a VI. kerületben. Mindkettő meglehetősen elit környéken van, annak megfelelően, hogy ide egyébként ügyfeleket is lehet hozni tárgyalás kapcsán, de erre majd később kitérek. A harmadik opció pedig nem Budapesten van, hanem egy vidéki kisvárosban, ami szintén Pest megyében található. Ez a kisváros, amit egyébként Újlengyelnek hívnak azért különleges, mert itt a helyi önkormányzat nem tart igényt az iparűzési adóra, vagyis ez a hely IPA mentes. Tehát minden vállalkozónak érdemes átgondolni, hogy érdemes-e ezért kicsivel többet fizetnie a szolgáltatásért – ami aztán az IPA mentességében megtérül, vagy sem.

A három helyszínt tehát már ismeritek, most pedig hozzájuk csatolom a feltételeket is. Először is, az intervallum, amire a szolgáltatást meg lehet igényelni, az félév. Illetve 6+1 hónap, mert egy hónapot minden esetben ajándékba adnak. Abban is azonosak a helyszínek, hogy mindenhol a törvényi előírásnak megfelelően kihelyezik a vállalkozás cégtábláját a megfelelő helyre, a szükséges paraméterekkel. Aztán ezen felül mindenhol átveszik a hivatalos küldeményeket, postát és mindenhol továbbítják is ezeket a dolgokat felénk, tehát ha csak nem szeretnénk, egyébként nem kell személyesen eljárnunk ezekre a helyekre papírokat átvenni és társai. Ami pedig még legalább ennyire fontos, hogyha valamilyen oknál fogva kényszerintézkedés történne, akkor azt tűrik a helyszínen. Közös még továbbá a három helyszínben, hogy mindenhol van lehetőség az ottani tárgyaló igénybe vételére, hogyha esetleg Budapesten, vagy épp Újlengyelben kéne egy megbeszélést tartani, akkor annak bizony semmi akadálya. Márpedig szerintem elég jó fényben tud feltüntetni egy vállalkozást az, ha mondjuk a Duna partján egy irodában tud tárgyalni a partnereivel – de persze ugyanezt tudom elmondani a Kodály körönd közelségét illetően is.

Természetesen vannak olyan pontok, amelyeken viszont erősen különbözik egyik opció a másiktól. Például az újlengyeli székhely szolgáltatás kapcsán az IPA mentességen felül még azt is el lehet mondani, hogy ott helyben valódi iratőrzést is végeznek, tehát van egy fizikai irattár, ahová iktatják az érkező dokumentumokat.

Egy másik pont a különbségeket illetően az árazás. Kétféle árban kaphatók a csomagok. Az újlengyeli székhely opció természetesen kicsit drágább, ami érthető, hiszen ott nem kell iparűzési adót fizetni, ez pedig valahol mégis egy olyan különlegesség, ami meglátszik az árban. Éppen ezért itt 39 900 forintot kell fizetni, plusz ÁFA, hogyha valaki itt szeretne 6+1 hónapnyi székhely szolgáltatást igénybe venni.

Ha viszont valakinek bőven elegendő az, hogy Budapest valamelyik illusztris helyszínén kerüljön bejegyzésre a cége és nem bánja, hogy iparűzési adót kell fizetni, annak 29 900 forintot kell ezért fizetnie, plusz ÁFA, hogy 6+1 hónapnyi székhely szolgáltatást vehessen igénybe szekhelycentrum.hu jóvoltából.

Érdemes jól átgondolni, hogy melyik a jobb opció a vállalkozás bevételei alapján – mert a cégmódosításnak is vannak bizony illeték jellegű költségei, ami miatt nem érdemes félévente váltogatni a székhelyet. Ebben nagy segítségünkre lehet egy könyvelő, vagy adószakértő.

Aztán ha meghoztátok a döntést, akkor már csak be kell jelentkezni és időpontot egyeztetni, na meg megvenni mellé a mozi jegyet is, hogy valóban egy délutánba beleférhessen mindkettő.

A székhely szolgáltatás megkötése valóban nem vesz igénybe sok időt, simán belefér mindkét program ugyanabba a délutánba, hiszen a szekhelycentrum.hu által kiküldött adatbekérőt hiánytalanul kitöltve a helyszínre már úgy tud érkezni a megrendelő, hogy minden elő van készítve számára, csupán át kell olvasnia az iratokat, majd ha egyet ért velük akkor aláírni. Ezzel a hatékonysággal valóban nem csoda, hogy ennyire gyorsan tud lefutni ez a folyamat. Na meg persze az sem, hogy még a mozi is beleférhet a délutánba. Arról nem is beszélve, hogy ilyen hatékonyság mellett érhető az is, hogy hogy tudják ennyire kedvező áron nyújtani ezt a szolgáltatást. Ha tehát székhely szolgáltatás érdekelne benneteket, akkor ajánlom a szekhelycentrum.hu oldalát, ahonnan egy kis olvasgatást követően már biztos, hogy választ kaphattok a cégalapítással és székhely szolgáltatással kapcsolatos kérdéseitekre – vonatkozzon az specifikusan erre a helyszínre, vagy bármilyen más székhely szolgáltatással kapcsolatos területre.