Oxigén palack vásárlása, de nem úgy, mint a filmekben

Bizonyára mindenkivel megesett már, vagy legalább is a legtöbbekkel, hogy valami valóra vált, amit egy filmben látott. Persze nem arra gondolok, hogy autós üldözésbe keveredik vagy át kell ugrania az utcát két toronyház között, sokkal inkább az emberi, hétköznapi dolgokra. Például rendszeresen lehet látni nemzetközi filmalkotásokban, sorozatokban, ahogy a súlyos betegek oxigén palack segítségével lélegeznek a kórházban vagy az otthonukban, attól függően, hogy milyen ellátásra szorulnak. Mikor ezeket láttam, eszembe se jutott, hogy egyszer még nekem is vásárolnom kell majd az oxigén palackokat azért, hogy anyukám utolsó évei elviselhetőek legyenek, de sajnos a valóság forgatókönyvét az élet írja. Mi pedig kénytelenek vagyunk eljátszani a szerepünket, akár tetszik, akár nem. Legalább ennek az egészek a kapcsán megismertem egy remek céget, akik nagyon gyorsan és kiváló áron szállítanak ki palackokat. Ha más nem, hát őket fogom tudni majd másoknak ajánlani.

Sajnos az a helyzet, hogy a légzési nehézségekkel járó betegségek még egy egészséges életmódot élő embert is nagyon komolyan földhöz tudnak vágni, azonban ha egy olyan személyről van szó, mint az anyukám, aki végigdohányozta az életét, akkor különösen veszélyesek. Nem véletlen, hogy amikor elkapott valami különösen agresszív nyavalyát, az maradandó károsodásokat okozott nála, és jelentősen lecsökkentette a várható élettartamát. Nagyon szomorúak voltunk a nővéremmel, hiszen nekünk már csak ő volt, és bár már mind a ketten felnőtt, családos emberek vagyunk, azért az embernek az anyukája mindig nagyon fontos marad. Az orvos , mikor kiengedték végre a kórházból, azt mondta, hogy amennyire tudták, meggyógyították, de folyamatos ellenőrzésre lesz szüksége, és oxigén palack mindig kell, hogy legyen a közelében légzőmaszkkal. Ha nem így lesz, akkor akár meg is halhat egy roham közben. Az elsőt elhozhattuk a kórházból, persze ki kellett fizetni, de legalább indulásnak jó volt. Viszont így minél hamarabb találni kellett a közelben egy telepet, ahol van megfelelő méretű oxigén palack, és ahonnan esetleg ki is szállítanak.

oxigén palack

Sajnos az én autóm nagyon kicsi és kevéssé terhelhető, egy gázpalackot nem is lehetne megfelelően szállítani vele. A nővérem pedig messzebb lakik, szóval ezért volt fontos a kiszállítás lehetősége. Miközben vittük haza anyunkat, a nővérem a telefonját bújta, és keresgélt, hogy Pest megyében hol van ilyen gáztelep. Közben beszélgettünk, de csak halkan, mert anyu hátul szendergett. Nővérkém egyszer csak felkiáltott örömében, de gyorsan észrevette magát, és lehalkított a hangját. Megtalálta egy vállalkozás weboldalát akik pont a mi környékünkről valók, és van a kínálatukban rengeteg féle gázpalack, többek között oxigén palack is, pont abban a méretben, ami nekünk kell. Emellett extra gyors kiszállítást is vállalnak, ha netán vészhelyzet állna elő. Szerencsére ezek a palackok is tökéletesen alkalmasak erre a célra, így nem kellett valahonnan az Isten háta mögül szállíttatnunk, hanem a Gázpalackfutár egészen anyu kapujáig hozta. Mikor megérkeztünk, és bevittük anyánkat a szobájába, még ott tartózkodásunk alatt az első dolgom volt felhívni őket, és megérdeklődni, hogy ide szállítanak-e.

Nem kellett csalódnom, ugyanis nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, mindenben a rendelkezésemre álltak, és igen, ide is szállítanak ki. Szóval ezzel egy csapásra megúsztam, hogy a kevéske szabadidőmből még pluszban arra kelljen áldoznom, hogy oxigén palack után futkosok. Ehelyett csak egy újat kellett rendelnem, ők pedig számlával, mindennel leszállítják nekem az anyukám házához, ahol csak át kell vennem, és ha kiürült az előző, akkor kicserélnem. Sajnos ez jelent részemről némi áldozatvállalást, de amíg nem találunk megfelelő és megfizethető házi ápolót, addig nekem kell napi kétszer ránéznem munka előtt és után. A feleségem nem örült ennek az egésznek, de természetesen megérti, és próbál mindenben segíteni. Azért pedig külön dicséretet kaptam tőle, hogy az oxigén palack kérdést mennyire ügyesen és gyorsan sikerült megoldani úgy, hogy plusz köröket se kelljen miatta futni. Így legalább egy minimális szabadidőm is marad, amit vele és a fiunkkal tölthetek.

Hogy a történetet összefoglaljam: sajnos előfordulhat, hogy valaki folyamatosan rászorul a légzéssegítésre, és előfordul, hogy a szeretteinek kell egy ideig gondoskodnia erről. Viszont pont ennek az egész helyzetnek a kapcsán ismertem meg egy olyan gázpalackokat árusító vállalkozással, akiket nem fogok elfelejteni, és mindenkinek csak ajánlani fogom őket. Gyorsak, alaposak, pontosak, és mint kiderült, egyáltalán nem adják drágán a palackokat, sőt! Máshol ugyanez az oxigén palack akár 20%-kal is drágább lehet, szóval alaposan meg kellett volna fontolnom a dolgot, ha a nővérem nem találja meg végül őket. Így viszont lényegesen könnyebb lesz mindannyiunk helyzete, és anyunkat is képesek leszünk ellátni addig, amíg nem kapunk hozzá szakszerű segítséget.