Némelyik vállalatirányítási rendszer olyan futurisztikus, mint egy sci-fi

Tudtátok, hogy egy-egy vállalatirányítási rendszer tényleg olyan már, mintha egy űrhajót vezetnél? Na persze, nem a kezelés nehézsége szempontjából, hanem sokkal inkább a komplex felhasználhatósága miatt.

Én nagyon imádom az űrhajós filmeket és a sci-fiket. Még talán azt is ki merném jelenteni, hogy ez az egyik kedvenc stílusom, ha nem a kedvenc. Ha csak a legnagyobb klasszikusokra gondolok ezen a területen, mindegyik korszakalkotó volt. A maga idején nagyon-nagy előrelépést jelentettek a technikát illetően. És hát ez mondanom sem kell, hogy minden korban a nézők lenyűgözését vonta maga után. Azt hiszem, hogy engem is leginkább a látványvilág és a valóságtól elrugaszkodott ötletek gondolata fogott meg igazán. Hiszen ez annyira jó, egy kicsit elszakadni a valóságtól, akár csak egy-két órára is.

Aztán visszacsöppenni bele és szembe találni magunkat egy olyan vállalatirányítási rendszerrel, ami mintha még mindig egy sci-fiben lenne. Megannyi funkció, megannyi lehetőség és paraméterezhetőség, mind-mind iparágra specifikálva. Elképesztő! Egy vállalatirányítási rendszer számomra olyan lehetőségeket hordoz magában, amiket egyszerű emberként nehéz összeraknom fejben, pedig diplomás ember vagyok…

Egy vállalatirányítási rendszer rengeteget segít egy vállalatnak abban, hogy a külső és belső folyamatok jól láthatók, transzparensek és monitorozhatók legyenek. Ha minden adat a megfelelő módon kerül be a rendszerbe, akkor nagyon egyszerűen nyomon követhető minden tranzakció, változás, logisztika és gyakorlatilag bármi, ami érdekes lehet a vállalkozás szempontjából. Ezekből adódik, hogyha sok adattal rendelkezünk, akkor abból tendenciákat, statisztikákat is előállíthatunk – pár kattintással -, azt pedig mondanom sem kell, hogy ez mekkora jelentőséggel bír. Egy-egy riportból, vagy a folyamatos monitorozásból könnyen kiderülhet, hogy jó-e egy választott stratégia, a megfelelő irányba tart-e a cég, vagy valamit változtatni ki a jobb eredmények elérése érdekében.

Ez mind szép és jó és leírva egészen egyszerűnek hangzik. Csak kell egy vállalatirányítási rendszer és máris minden flottul fog működni a vállalkozásban. Igen ám, de a dolog méregfoga ott van, hogy nem jó minden vállalkozás típushoz ugyanaz a vállalatirányítási rendszer. Hiszen ha belegondolunk, teljesen más igényei vannak egy fodrászatnak, mint mondjuk egy ügyvédi irodának. És ez csak egyetlen példa a rengeteg közül, holnapig sorolhatnám a felmerülő különbségeket.

Azonban van megoldás arra, hogy kihúzzuk ezt a méregfogat. Mégpedig az, hogyha tanácsot kérünk a vállalatirányítási rendszerek kiválasztásában. Na jó, de kitől? Hát például egy olyan cégtől, akik az üzleti szoftverekkel kapcsolatos tanácsadással foglalkoznak. Ilyen a könnyen megjegyezhető uzletiszoftver.com is. Csak fel kell venni velük a kapcsolatot és már érkezik is a segítség.

Ha egy kicsit böngészünk az oldalukon, akkor könnyen rátalálhatunk arra, hogy mennyiféle vállalatirányítási rendszert tudnak ajánlani. Milyen elképesztő mennyiségű szoftverrel dolgoznak és mekkora tudásuk lehet abban, hogy melyik cégnek melyik a legjobb választás. Egészen hihetetlen méretekről van szó, de nézzétek meg a saját szemetekkel.

Azt gondolom, hogy aki ennyire képben van egy ilyen méreteket öltő adathalmazzal, annak adok a szavára és szívesen fogadok tőle segítséget. És persze nem csak vállalatirányítási rendszerekkel foglalkoznak, hanem sok más programmal is, amikben szintén nagy szakértelemmel tudják a legjobb megoldásokat ajánlani. Minden azon múlik, hogy mennyire tudjuk pontosan megfogalmazni a szoftverrel szemben támasztott igényeinket. Természetesen, ha már a szektor és a pontos tevékenységi körök adottak, akkor ebben is rengeteget tudnak segíteni. Ha tehát épp egy vállalatirányítási rendszerre volna szükségetek, akkor lessétek meg az Üzleti Szoftver csapatának weboldalát.