Napelemekkel még a Netflixre is marad a hó végén

A filmnézést pár éve átalakították az internetes médiaszolgáltatók. Ezek a szolgáltatások online streaming alapon juttatnak hozzá nagyon jó minőségben a legújabb filmekhez, és sorozatokhoz. A tartalmak folyamatosan frissülnek, gyakran moziban nem is játszott vagy a szolgáltató által gyártott saját tartalmak kerülnek fel az oldalakra. A szolgáltatások népszerűek mert rengeteg filmet nézhetsz korlátlanul, akár több készüléken egyszerre, megfizethető áron kényelmesen, jó minőségben az otthon kényelméből, vagy utazás közben is, úgyhogy ezeket a szempontokat figyelembe véve valóban kifizetődőnek tűnnek.

A férjem hatalmas filmrajongó, mindent megnéz ami friss megjelenés és rengeteget olvas ilyen témában. Sokáig győzködött, mire beadtam a derekam egy előfizetésre, mert nem akartam fizetni valamiért, ami habár késéssel de úgyis elérhető lesz valamilyen ingyenes formában. A meggyőzésemre a saját fegyveremet fordította ellenem, ugyanis készített egy prezentációt, amelynek címe a: napelem pályázatok magánszemélyeknek volt. Az előadásban részletesen mesélt a napelemekről, hogy mennyire gazdaságosak az áramellátás területén, mikorra hozzák vissza az árukat. Egy nagyon erős érvet is felsorakoztatott, hogy miért érné meg nekünk is ez a környezetbarát megoldás, hiszen szép lassan az én nagy álmomra az okosotthonra is a legkorszerűbb módon át tudnánk állni ezzel az eljárással. A prezi végén pro és kontra érveket is olvashattam a napelemről, amelynek a pro részére sok hasznos érv felkerült, mint az ökológia lábnyomunk csökkentése vagy egy szebb jövő a gyermekeinknek. Ezen felül pedig ismerette a részleteit a magánszemélyekre vonatkozó napelem pályázatoknak is. Ott szerepelt az is, hogy hosszú távon a streaming szolgáltatók is beleférnének a havi keretbe, amin nagyon nevettem, de természetesen beleegyeztem, mert nagyon megküzdött a dologért.

A napelemekről a napelemes rendszerek oldalán tájékozódott, és egy hasznos magánszemélyekre szabott napelem pályázati/hitel lehetőségre is rátalált, amivel tényleg elérhető közelségbe kerül ez a fajta új energiahasznosítási mód és nagyon egyszerű módon igényelhető is a dolog. A hitel egy kamatmentes kölcsön, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank biztosít és teljesen érthető feltételekhez kötve mindenki számára elérhető. Ami külön pozitívum, hogy egy cég foglalkozik az egésszel a tervezéstől a fizikai megvalósításig, így ők magában a pályázatban is nagy segítséget tudnak nyújtani. Habár a célját a férjem elérte, de végül komolyan is átbeszéltük, hogy valóban milyen lenne a napelemre váltás és végül úgy határoztunk, hogy a közeljövőben biztosan mi is belevágunk a megvalósításába.

napelem pályázatok magánszemélyeknek