Filmnézés közben ugrott be a vállalkozás ötlet

Bevallom, kedvenc időtöltésem a filmnézés. Nem volt ez mindig így, amíg azt kellett nézegetni a műsorújságban, hogy mikor mi lesz, nem nagyon érdekelt a dolog. Ha éppen tetszett, ami este ment, leültem elé, ha nem, elfoglaltam magam mással. Az utóbbi években viszont, mivel ma már több szolgáltatót is választhatunk arra, hogy mindenféle filmeket lássunk, én is filmek rabja lettem. Az viszont sokszor zavar, hogy a filmek feliratozása nem mindig igényes. Arra gondoltam, hogy a filmszeretetemből akár vállalkozásom is lehetne, én is írhatnám ezeket a feliratokat, kereshetném a kenyerem ezzel.

Azzal a lendülettel rá is kerestem a neten, hogyan kell vállalkozást indítani. A legkörültekintőbb információ-gyűjteményt erről a szekhelypartner.hu oldalon találtam. Már tudom, hogy a vállalkozás indításához szükséges személyi feltételeknek megfelelek. Látom, hogy mi mindenre kéne még gondolnom, mielőtt első felindulásból vállalkozóvá válnék. Elolvastam, hogy az egyéni vállalkozás akár ügyfélkapun keresztül is intézhető, viszont megakadt a szemem a székhely szolgáltatás címszón.

Az ilyen szolgáltatók leveszik a válladról a hivatalos levelezés fogadását, ha elutazol, akkor is megkapod a leveled tőlük, mailben. A szolgáltatás keretén belül használhatod a tárgyalójukat, ha hivatalos megbeszélésed van, ez hasznomra lehet, pl hatósági intézkedéseknél.

Ezek alapján lehet, hogy még nekem is jól jönne a székhely szolgáltatás, úgy tűnik több hasznot ad, mint költséget. Egy biztos, nem lenne egy nagy történet másodállású vállalkozást indítani, már csak a kötelező adóköltségeknek kell utánanéznem és belevághatok.