Filmnézés közben kaptam kedvet a kertészkedéshez

Szeretem a magyar filmeket, legyenek azok a legújabb alkotások, akár régebbiek. Szeretem átélni ezeknek a filmeknek a hangulatát és különösen a régi idők mozijai varázsolnak el. Nemrég egy szintén magyar filmet néztem, amiben egy csodálatos kert is szerepet kapott, és ettől megjött a kedvem, hogy szeretnék én is egy virágos kertet. Tudtam ugyan, hogy sok munka van vele, de mégis vágytam rá és időm is volt.

Ahhoz, hogy beszerezzem a szükséges vetőmagokat, ellátogattam a gazdabolt.hu-ra, ahol lenyűgöző kínálattal találtam szemben magam. A gazdabolt.hu-ra már évekkel ezelőtt felfigyeltünk, amikor kertes házba költöztünk és a párom konkrétan mindent innen vásárolt meg. Széles kínálat, és nagyon kedvező árak – így összegezhetők a gazdabolt.hu előnyei, nem beszélve a kedves hozzáállásról.

A vetőmag volt tehát most a fő irány, de nagyon sok újdonságot találtam ezen kívül is. Például madáreleséget, aminek nagyon megörültem, hisz a madarak téli etetése nagyon fontos, a szakemberek nem győzik felhívni a figyelmet arra, hogy énekes madarainknak milyen nagy szüksége van az emberi segítségre télen. Nem csak az etetésükről, az itatásukról is gondoskodni kell, erre is figyeljünk, ha úgy döntünk, hogy elkezdjük etetni a madarakat. Valamint arra, hogy ha elkezdtük, ne hagyjuk abba, ennél rosszabbat nem is tehetnénk, ha már a kertünkbe szoktattuk a kismadarakat, gondoskodjunk róluk.

De hát olyan eleséggel, ami a gazdabolt.hu-n kapható, nem is nehéz ez a gondoskodás. Kapható itt például minőségi cinkegolyó, amit könnyű kihelyezni és a cinkék hamar megtalálják. És olyan magkeverékek is vannak, amit egy kókuszdió héjába rejtettek, így ezt is könnyű a fára tenni, ráadásul még látványában is szép egy ilyen edényke. A gazdabolt.hu-nál nem csak a madarakra gondoltak, hanem a teknősökre és a nyuszikra is, számukra is van itt finomság, olyan magkeverékek, melyek kifejezetten az ilyen kisállatok számára ideálisak.

A vetőmag kínálat is rendkívül széles a gazdabolt.hu-n, érdemes alaposan átnézni, hogy mit is szeretnénk, szánjuk rá az időt. Akik gazdasági céllal veteményeznek, azok számára is adott a kínálat, fűmagok, bíborhere, fehérhere, cukorrépa, legelő keverékek minden mennyiségben. De most nem is erről akartam írni, hanem az olyan hétköznapi felhasználókról, mint amilyen én is vagyok.

Én például a gazdabolt.hu-n vásároltam meg a fűszernövény magokat is, elképesztő kínálattal találkoztam. Nem csak a szokásos bazsalikom-oregánó kombóval, hanem ánizzsal, ami a család egyik nagy kedvence. Persze van itt bazsalikom is, citromillatú és fahéjillatú is, bevallom, én még nem is hallottam, hogy ilyenek is léteznek. De van piros bazsalikom, kislevelű és nagy levelű is. A gazdabolt.hu segítséget ad még az ültetéshez is, nem csak földdel, hanem csíráztató tálcával, az ilyen használatával pedig szinte gyerekjáték a fűszernövénykert telepítése. A menta is nagyon finom és hasznos, nyáron nincs is finomabb, mint egy hűs mentás limonádéval leülni az árnyékba. Természetesen mentát is lehet kapni a gazdabolt.hu-n, de van itt édeskömény és mindenféle különlegesség. Sőt, olyan keverék is, ami többféle fűszernövényt is tartalmaz, és egyszerűen vethető.

És ez még csak a fűszernövény-kínálat egy igen kis része volt. Én azért szeretem a fűszernövényeket, mert nincs finomabb a magunk által termelt növényeknél, frissen, finoman kerülnek a fazékba. Sokaknak nincs ideje kertet művelni, krumplit, zöldséget ültetni, egy fűszernövénykert azonban nem igényel sok gondoskodást. Az eredményért pedig megéri. Persze fontos, hogy jó minőségű magokat vessünk, jó minőségű talajba. Erre pedig itt a gazdabolt.hu.