Filmes barátnőm lakást vett, és a tanúsítványra sem kellett sokat költenie

Sárával, operatőr barátnőmmel gyakran járunk moziba, s néha-néha még egy-egy forgatásra is elmehetek vele.

Legutóbb az Élősködők című filmet néztük meg, s mindkettőnknek nagyon tetszett az, ahogy a film a komikum és a tragikum közötti határ terét pontról pontra bejárta.

Mint később megtudtuk, a hanggyártásban még magyar szakemberek is dolgoztak.

Mozizás után beültünk egy süteményre és egy kávéra a kedvenc helyünkön és miután a filmet részletesen kibeszéltük, Sárát kikérdeztem, hogy mi van vele az utóbbi időben, rendbe jött-e az unokahúga, Zita, aki az utóbbi időben sajnos elég sokat betegeskedett, meg mi a helyzet a lakásvásárlási projektjével.

Sára elmesélte, hogy Zita szerencsére teljesen rendbe jött, sőt, egy hete még a fogszabályzóját is végleg levették, aminek nagyon örült.

A lakást pedig, folytatta Zita sokatmondó mosollyal, eladta, és meg is vette az újat. Ennek örömére én nyomban ki is kértem egy-egy deci bort, hogy tudjunk tisztességesen koccintani az örömhírre. Azt mesélte Zita, hogy az új lakás fantasztikus, pontosan olyan, amilyenre vágyott.

Hatalmas terasz, kényelmes, ablakos konyha, zárószint, panoráma. Még az se zavarja, hogy 15 perccel többet kell utaznia így a munkába, mert mindent megér, hogy végre eljöhetett a hűvös, sötét földszinti lakásból.

Sőt, mesélte tovább, még az energetikai tanúsítvánnyal is mázlija volt végül, mert bár hirtelen derült ki, hogy a régi tanúsítvány már érvénytelen volt, végül sikerült az energetikai tanúsítvány azonnal történő beszerzését is megoldani, és a gyors ügyintézés még csak plusz költséget sem jelentett.

A céget egy ismerőse ajánlotta, és maximálisan elégedett volt velük, mert a tanúsítványt végülis 12 órán belül kapta meg, s rendelése mellé még egy ajándék kiadványt is kapott, mely tele van hasznos felújítási és energiatakarékossági tanáccsal.

Még szekszárdi nagybátyjának is őket ajánlotta most, mert a szolgáltatásuk az egész országban elérhető, és nagyobb városok esetében ez sem jelent plusz költséget.

Sárától én is elkértem még a cég oldalát, mert nálunk meg kollégámnak, Zsoltnak volt szüksége energetikai tanúsítvány azonnal történő kiállítására, aztán elkezdtük megvitatni a szülinapjával együtt megtartandó lakásavatóval kapcsolatos terveket, hány torta legyen, milyen forralt bor, milyen kézműves sörök, na és persze milyen film menjen majd a hatalmas kivetítőn.