Figyeljünk oda időben a téli gumi cseréjére

Idén lesz 10 éve, hogy a film szakmában dolgozom, filmesként. Véletlenül csöppentem bele, de annyira megtetszett, hogy benne ragadtam mind a mai napig. A forgatások különböző helyszíneken, városokban, sőt országokban történnek. Ez persze a filmtől függ, de általában így szokott lenni. Ebből következik, hogy rengeteget használom az autómat, elmondhatom, hogy nekem ez tényleg nélkülözhetetlen munkaeszköz.

Mivel idén szinte egyik napról a másikra beköszöntött a hideg idő vagy mondhatnám a tél, ezért semmi időm nem volt foglalkozni a téli gumi cserével. Tavalyról emlékeztem rá, hogy idénre 2 új darabot kell vennem. Gyorsan rákerestem az interneten és mondhatni nagy szerencsémre a következő oldalt találtam: https://gumidiszkont.hu/teli-gumi.

Megnéztem, hogy van-e az a méret, ami az én autómra kell, majd elszaladtam az átvételi pontjukra. Volt is raktáron, így azonnal meg is tudtam venni. Kicsit még beszélgettem az eladóval, aki ellátott egy-két tanáccsal a gumik tárolásával kapcsolatban is.

Ugyanis a gumikat szakszerűen kell tárolni, vagyis lehetőleg 10-20 fokon, – erre tökéletes a pince- hűvös, sötét, száraz helyen. Tehát, ha például egész nyáron a kertben valahol letakarva ott hagyjuk, az nem jó. Amikor leszerelik a gumit, akkor érdemes megjelölni őket, például bal hátsó, jobb első stb. Ha hosszú hónapokig tároljuk, akkor mindenképpen ki kell engedni a levegőt a gumikból és nem árt időnként ellenőrizni őket, így elkerülhetjük azt, hogy a gumicserénél meglepetés érjen minket és gyorsan, kapkodva új abroncsot kelljen vásárolni. Persze van lehetőség arra is, hogy plusz költségért a gumisnál tároljuk az gumikat. Ezt mindenkinek a pénztárcájától függ.

Természetesen elmentettem a linket, amit találtam az interneten (https://gumidiszkont.hu/teli-gumi) és azóta mindenkinek őket ajánlom, ha bárki is megkérdez, hogy én hol vásároltam az új gumikat az autómra.