Ez nem csak egy film: a legjobb diákmunkák egy helyen

Te szoktál magyar filmeket nézni? Én rendszeresen, mondjuk nem véletlen, hiszen az egész családom rajong a minőségi filmekért. Engem nem a legújabb blockbusterek vonzanak, hanem a régi, magyar filmek, és az új művészfilmek. Szerencsémre tőlünk pár percre található egy kávézó, ami művészmozi is egyben, valamint szinte mellette a város egyik legrégebbi mozija, ahol filmfesztivált is szoktak rendezni. Így elmondhatom azt, hogy jó helyre születtem felmenők és lehetőségek szempontjából is: minden adott, hogy egy tartalmas estét tölthessek el ezekkel az értékes filmekkel, akár egyedül, akár egy hozzám hasonlóan nagyon lelkes és érdeklődő társaságban.

Persze nem mindig jut annyi idő a filmezésre, mint szeretném, hiszen az én napjaim is sűrűek, csakúgy, mint másoké. De nagyon hiszek abban, hogy fontos időt szakítanunk arra, ami igazán érdekel bennünket. Nekem legalábbis ez ad erőt a mindennapokhoz, és azt gondolom, az önreflexióra is lehetőséget ad. Hiszen a különböző művészeti alkotások ezért is jönnek létre: hogy elgondolkoztassanak bennünket, esetlegesen részben magunkra ismerjünk a tükörben, amit tartanak nekünk.

Szóval, ha bárki kedveskedni akar nekem, az biztos, hogy egy jó filmnek nem tudok ellenállni! A listám hosszú, szóval bőven tudok olyan filmet mondani, amit nem láttam még…

Most pedig valami olyan oldalt mutatok be neked, amit valószínű, hogy még te nem láttál. Pedig kár lenne kihagyni, főleg, ha még diák vagy és éppen munkát keresel, vagy konkrétan gyakornoki helyet. A minap megismertettek az egyik diákszövetkezet weboldalával, ahol jobbnál jobb ajánlatok érhetőek el már online is, sőt mi több, meg is pályázhatóak a site-on keresztül. Mennyivel jobb ez a verzió, mint amikor még én kezdtem az egyetemet, és ha érdekelt egy munka, akkor be kellett menned, hogy érdeklődj, vagy egyből próbálni őket telefonon elérni, hogy lecsapj a lehetőségre… Sőt, volt olyan is, ahol csak az irodából lehetett válogatni az állások közt az ottani gépen. Na, ezeknek a dolgoknak teljesen ellentmond a TopiWork Iskolaszövetkezet, mert itt nagyon egyszerű a jelentkezés, és tök kényelmesen, bárhonnan működőképes, már ha “kéznél van” az önéletrajzod online formában. Nem kell semmi különösre gondolni egyébként a jelentkezési folyamatnál. Mindig egy adott munka adatlapján belül tudsz a jelentkezés gombra kattintani, és ott feljön olyankor egy kis kitöltendő felület, ahol meg tudod adni a nevedet és azt, hogy hol tudnak elérni téged. Utána következik egy kis rubrika a szabad kitöltéssel, és oda tudod feltölteni a CV-t is. Szerintem nagyon egyszerű, és tényleg pár percet igényel, feltéve, ha van egy tök jó önéletrajzod. Ha még nincs tapasztalatod munkakereséssel, akár a “hivatalos” részére vagy kíváncsi egy munkaviszonynak, akár praktikus ötleteket hallanál arra vonatkozóan, hogyan lehetsz te a szerencsés kiválasztott, akkor bátran nézz szét az oldal különböző menüpontjai között, ugyanis a TopiWork Iskolaszövetkezet számos, a diákmunkát illető kérdésben ír le tök hasznos dolgokat – akár a gyakran ismételt kérdések részt, akár a többi leírást vagy a blogot nézed meg. A TopiWork Iskolaszövetkezet ugyan elsősorban Budapesten és a környékén kínál állást – legalábbis amikor én böngésztem az oldalon, akkor így volt – de érdemes vissza-visszatérni, akár az alkalmi munkák vagy a rugalmas körülményeket biztosító álláslehetőségek miatt (például otthonról végezhető melók is akadnak náluk bőven).

Szóval akár régóta keresed már a megfelelő munkát, vagy épp csak kíváncsi vagy, milyen lehetőségek vannak egy diákszövetkezetnél, akár egy jelenlegiről szeretnél váltani, akkor is tuti találni fogsz valamit az oldalon, ami érdekelhet. A jó munkalehetőség pedig nagyon fontos, főleg egy pályakezdő fiatalnak, pláne, ha közben aktívan tanulmányokat folytat. Van, hogy nehéz ilyenkor egyensúlyozni a sok feladat között, de biztos vagyok benne, hogy a szövetkezet által felvonultatott munkák palettáján biztosan található sok rugalmas pozíció is, amit könnyedén be tudsz illeszteni a mindennapjaidba. Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a kis rögtönzött bemutatóm, akkor csak bátorítani tudlak, hogy érdemes lehet egy kis időt eltölteni a weboldalon.