Egy dokumentumfilm vett rá az egészséges táplálkozásra

Múlt hétvégén láttam egy dokumentumfilmet, ami az egészségtelen táplálkozás kérdéskörével foglalkozott. Bár sose voltam az a chipsen és kólán élő típus, mégis megbotránkoztatott mennyi szemetet viszünk be a testünkbe a tudtunkon kívül, még olyan élelmiszerekkel is, amelyeket egészségesnek gondolnánk.  A gyümölcsök héján ott a permetszer, a müzlikben a temérdek hozzáadott cukor, az ásványvízben a palackból származó mikroműanyag. Mivel számomra fontos az egészség a film megnézése után úgy döntöttem, hogy ezen mindenképpen változtatni kell, és mostantól odafigyelek arra, mit viszek be a szervezetembe.

Szerencsére van egy bolt, ahol szinte minden élelmiszer összetevőt, – leszámítva a gyorsan romlandó termékeket – meg tudok vásárolni, méghozzá otthonról. Ez nem más, mint a www.biocity.hu online áruház oldala, amely kizárólag egészséges élelmiszerekkel, táplálékkiegészítőkkel, illetve egészség és szépségápolási termékekkel kereskedik. Akár vegán, bio, gluténmentes, paleo táplálkozást folytatunk, megtaláljuk az oldalukon, amire szükségünk van hozzá. A szuper minőségű termékeken túl még receptekkel és tájékoztatókkal is segítenek minket, blog formájában. A sportolóknak vagy diétázóknak speciális étrend kiegészítőket is kínálnak, illetve még baba- mama termékek is vannak a készletükön. Az áruházban sok márka képviselve van, amelyek céljairól, termékeiről külön tájékoztatást is kapunk, így nem nehéz a választás, de az áruháznak saját márkás termékei is vannak, Naturcity néven.

Természetesen az egészséges táplálkozáson túl jó, ha figyelmet szentelünk a környezetünk megóvására is, így vásárolhatunk kifejezetten vegán termékeket, és még tippeket is olvashatunk arról mit tehetünk a környezetünkért. Ezen felül a BioCity kiáll különböző társadalmi célok mellett is, például adománygyűjtéssel segíti a szegény családokat, információt nyújt az újraélesztés technikájáról, illetve kupakgyűjtést is szervez olykor beteg gyerekek megsegítésére.

Az árak kedvezőek, de válogathatunk az akciós termékek közül is. Ezen felül az áruház online oldalán történő vásárlás során jutalomrendszerrel is honorálja a visszatérőket, minél nagyobb értékben vásárolunk tőlünk, annál kedvezményesebben vehetjük meg a termékeiket legközelebb.

A BioCity üzlete Szegeden van, így az ott lakók bármikor bemehetnek körülnézni személyesen is, de a távolabb élők is könnyedén hozzájuthatnak a termékeikhez, hiszen a www.biocity.hu oldaláról rendelt termékek, akár már 2 napon belül is átvehetőek futártól, vagy csomagátvételi pontokon.

Amióta láttam a filmet én csak tőlük vásároltam bio termékeket és teljesen elégedett voltam velük. Így egy kicsit a lelkiismeretem is jobb, hiszen egy olyan cégnél vásárolok, akik odafigyelnek a környezetvédelemre, illetve a mi egészségünkre is.