Egerben jön el érted Amerika?

A filmek világa mindig is lenyűgözött, és már gyerekkorom óta imádom őket. A kedvenc filmjeim között olyan klasszikusok vannak, mint a “Casablanca” és a “Szárnyas fejvadász”. Azonban van még egy szenvedélyem, amit talán nem sokan tudnak rólam: imádom a chili szószt és emiatt érdekel egy ideje a chili szósz készítése.

Amerika belopta magát a vérkeringésünkbe. A filmek ennek a legfőbb eszközei, de az ételekkultúrában is meghatározók az amerikaiak. Vannak ennek negatívabb hatásai is, mint a trashfood például, de olyan jók is, mint a chili. A chili szósz készítése, a chilifogyasztás, stb.

A linkemen láthatjátok, hogy egyes magyar forgalmazók milyen jól felzárkóztak már ebben például. És ez nagyon üdvös! Én imádom ugyanis a csípőset, ahogy a magyarok általában – elvégre is mind a paprika országában élünk, akik ezen sorokat el tudjuk olvasni (legalábbis jórészt). Magunknak készíteni pedig nem olyan könnyű chilis dolgokat, de a nagyüzemit én nem feltétlenül fogyasztanám mindig.

Az ötlet akkor merült fel bennem, hogy rendelek mindenfélét chilis dolgokból, amikor rátaláltam az egrichiliagok.hu weboldalra. Egy barátom ajánlotta őket, aki szintén nagy rajongója a csípős ízeknek. Az oldal első pillantásra is lenyűgözött: sokszínű, jól áttekinthető és tele van hasznos információkkal. A termékelnevezések különösen tetszettek, és közben rengeteg tippet és trükköt találtam a chili szósz készítéséhez magam is. De az “egriekkel” nem veszi fel senki a versenyt szerintem. A világ legerősebb paprikáiból készülve forgalmaznak unikálisan finom dolgokat. Tudom, van, akinek a “finom” addig értelmezhető, amíg érzi is az ízeket, de úgy tapasztaltam, szoktathatók még ők is, akár nagyon csípős dolgokhoz is. Mióta én is ajánlgatom az Egri Chiliagokat mindenkinek és adok is kóstolót a készleteimből, azt tapasztaltam, hogy többen vagyunk akik eleve szeretjük és értékeljük a dolgot, de mint mondtam, akadnak, akik nehezebben indulnak, de hozzászoknak…

Az egrichiliagok.hu egyik leírásában olvastam, hogy érdemes olykor kesztyűt viselni, mert a paprika nagyon erős tud lenni (bizonyos paprikák legalábbis) és a bőrön égő érzést okozhat. Ilyen is van náluk, de van azért enyhébb is a palettán jócskán. Leírják azt is egyes termékeknél, mondjuk paprika zselénél, hogy mihez ajánlják fogyasztani. Nagyon jó kis oldal és a termékek beszerzését is pofonegyszerűvé teszik.

Amikor először rendeltem tőlük, már nagyon lelkes voltam, annyit lelkendezett az említett barátom. Miután minden hozzávalót előkészítettem, következett a főzés. Az egrichiliagok.hu egyik ajánlott “receptjével” nem volt nehéz dolgom. A hagymát és a fokhagymát először megpároltam, majd hozzáadtam a paprikákat. Az almaecet és a cukor éppen annyira enyhítette a csípősséget, hogy a szósz íze tökéletesen kiegyensúlyozott legyen. Miközben ezt végeztem, addig is egy amcsi klasszikust néztem, A Keresztapát.

Amikor elkészült ez étel, megkóstoltam, és az íze egyszerűen mennyei volt. Az egrichiliagok.hu receptje tényleg bevált, és rájöttem, hogy főzéshez még jobbak olykor a termékeik, mint azok, amiket magukban való fogyasztáshoz találtak ki. Bár utóbbiakkal való kísérletezéseim is hibátlanok voltak mind.

Az egrichiliagok.hu-n található információk mind valóban hasznosak voltak, és az oldal közössége is nagyon támogató. Segítettek, hogy elmerüljek ebben a világban és ez lett az életem legjobb gasztronómiai kalandja. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az ott vásárlók által megosztott tapasztalatok alapján, és ez még inkább megerősítette bennem, hogy jó úton járok.

Az egrichiliagok.hu segítségével pedig ezt az élményt még különlegesebbé tehettem, mintha valahonnan máshonnan rendeltem volna chilis termékeket. Próbáltam ezt-azt máshonnan is, de a minősében az egriek vitték eddig nálam a prímet. Azóta is rendszeresen látogatom az oldalt, és újabb és újabb dolgokat próbálok ki. Ha te is szereted a csípős ízeket és szeretnél valami igazán különlegeset készíteni, vagy csak készen enni, csak ajánlani tudom, hogy nézz körül az egrichiliagok.hu-n. Bő a választék. Biztos vagyok benne, hogy te is megtalálod a kedvenc receptedet, és olyan élményekkel gazdagodsz, amikre mindig emlékezni fogsz.

A végén pedig ott a legnagyobb ajándék: egy üveg házi chili szósz, amit büszkén kínálhatsz barátaidnak és családodnak. Nincs is annál jobb érzés, mint amikor látod az arcukon az elégedett mosolyt, miközben megkóstolják, amit ajánlottál nekik és nem bánták meg, hogy hozzád jöttek vendégségbe. Az egrichiliagok.hu-val ez a siker garantált!

chili szósz készítése