Dokumentumfilm alapján akartam napelemet venni

Tudom, hogy sokan nem osztják a véleményemet, de én imádom a dokumentum filmeket. Engem nem untatnak, hanem nagyon lekötnek, imádok új dolgokat tanulni.

Nemrég például az újratermelődő energiaforrásokról néztem egyet, amelyben a napelemekre is kitértek, hiszen az összes megújuló energiaforrás közül ez az, amelyet a legkönnyebben elérhet az átlag ember. Szél- vagy vízerőművet nem tudok építeni a hátsó kertbe, de napelemet simán tudok rakatni a tetőre. Rögtön utána is olvastam a dolognak az interneten, ahol megtaláltam a Napelemek Pályázatok oldalt, ahol részletes információt kaptam arról, mi minden kell ahhoz, hogy saját napelemem lehessen.

Mivel az sem mindegy, milyen fekvésű a házunk, vagy hogy milyen erős a tető, ezért a Napelemek Pályázatok csapata először ingyenesen kijön, hogy felmérjék a terepet, mielőtt nekilátnának a munkálatoknak, amelyek összesen egy napot vesznek igénybe. Ezek után azonban volt még egy utolsó, nagyon fontos kérdés: mennyibe is kerülne mindez?

A Napelemek Pályázatok oldalon erre is megadják a megoldást. Magyarországon két olyan pályázat is van, amellyel akár a belefektetett pénz egésze visszajön, így egészen elérhető áron hozzájuthatunk a napelemeinkhez. Valamint a napelemes rendszerek támogatása az állam szívügye is, így onnan is kaphatunk segítséget. A mindehhez szükséges papírmunkában pedig segít a Napelemek Pályázatok csapata, mivel már nagy tapasztalattal rendelkeznek ebben. És így a pályázatokkal és az állami támogatással már egy olyan modern technika, mint a Napelemes rendszer is csak egy karnyújtásnyira lesz.

napelemes rendszerek támogatása