A tragédia csak a filmekben katartikus, úgyhogy mindig legyen biztosításod

Egy barátnőmmel, Helgával pár hónapja elmentünk moziba, és egy régi, de nagyon jó filmet láttunk, amit még kerekasztal-beszélgetés is követett.

Ott ismerkedtünk össze egy sráccal, a mozijegyárus Petivel, akinek a filmes érdeklődése nagyon hasonló volt, így hamar beszélgetésbe elegyedtünk, s végül még a kis VIP filmklubunkba is meginvitáltuk.

Az egyik ilyen filmklubozás alkalmával azt láttuk, hogy Peti iszonyúan letört és magába fordul, úgyhogy Helga kihívta a konyhába, hogy megkérdezze, mi a baj.

Peti akkor elmesélte, hogy a húga lakásában csőtörés volt egy hete, iszonyú nagy a kár és bár biztosítás volt a lakáson, úgy tűnik, hogy ez a biztosítás a csőtörésre nem terjed ki, a kár pedig sajnos nagyon nagy.

Helga erre megkérdezte Petit, hogy nekik van-e biztosításuk, s Peti mondta, hogy van ugyan, de most már kételkedik benne, hogy vajon megfelelő biztosításuk van-e.

Petinek egyébként másfél éves kisgyereke volt és az ezt megelőző filmklubunkon pont arról beszélt, hogy lehet, vállalnak a feleségével még egy gyerkőcöt, ezekben az élethelyzetekben pedig tényleg mindennél fontosabb a lehető legnagyobb biztonság megteremtése. A pénz persze nyilván nem egy elhanyagolható szempont, és sokan a legolcsóbb lakásbiztosítást keresik, azonban fontos az is, hogy a megkötött biztosítás speciális igényeinkhez és helyzetünkhöz is illeszkedjen.

Amíg Helga meg Peti kint voltak a konyhában, én visszamentem a nappaliba és elmeséltem a helyzetet Violának, akiről tudtam, hogy nemrég kötött biztosítást, és emlékeztem, hogy meglehetősen elégedett volt a szerződéssel, mert pár hete egy másik filmklubosunknak, Bencének vagy egy órán át áradozott róla, míg a többiek még bőven az aznapi Bergman-film hatása alatt álltak.

Viola elmesélte, hogy ő tulajdonképpen egy biztosításközvetítőn keresztül tudott szerződést kötni, s ezt a céget, a Pannon Safe-et csak ajánlani tudja mindenkinek. Megfelelő körülmények mellett még a régi szerződés felmondását is vállalják az ügyfél helyett, és mivel kiterjedt biztosítói körrel dolgoznak együtt, a termékkínálat, ami elérhető náluk, igen széles.

Viola át is küldte nekem az oldalukat, s láttam, hogy még az országos lefedettségük is elég jó, vidéken is van számos irodájuk, ami jelen helyzetben azért nem volt mellékes, mert tudtam, hogy Peti húga például nem Budapesten él. Emellett tetszett az is, hogy nem csak jogi nyelven, de közérthető formában is informálják az oldal látogatóit a lakásbiztosítások alapkérdéseiről.

Ki is mentem a konyhába, és mondtam Petinek, hogy talán érdemes lenne utánanéznie ennek a lehetőségnek, mert Viola nagyon jókat mondott és a honlap alapján is jónak tűnnek.

Az eddigi ügyfelek elsöprő többsége például úgy tűnik, hogy minden téren elégedett velük, legyen szó akár hozzáértésről, akár elérhetőségről.

Peti el is kezdte nézegetni az oldalt, és az online lakásbiztosítás kalkulátor mellett, ami nagy segítség lehet a legtesthezállóbb és egyben legolcsóbb lakásbiztosítás megtalálásában, nyomban kiszúrta ő is, hogy mennyi vidéki iroda van, s hogy van még Gyulán is, ahol a húga él.

Arról pedig, hogy ez a szolgáltató minden bizonnyal tényleg megbízható, a kétszer is elnyert Magyar Brands díj mellett az is meggyőzte Petit, hogy a partnerek között olyan neveket talált, mint az Allianz vagy a Groupama.

Peti e-mailben továbbította is a linkjüket a húgának, s eldöntötte, hogy ő is felveszi velük a kapcsolatot a közeljövőben.

Szerencsére a következő filmklubunkra Peti már sokkal jobb hangulatban érkezett, és elújságolta, hogy a húgának máris nagyon pozitív tapasztalati voltak a céggel, illetve hogy úgy tűnik, nekik is fognak segíteni a megfelelő döntés meghozásában.