A kamionozás nem olyan, mint a filmekben

Vagy bármit szállítani, fuvarozni, idehaza. Az amerikai filmekben ez nagyon menőnek tűnik. Emiatt lettem szimplán csak sofőr. Még nem tudtam, mit kell majd vezetnem, mire lesz lehetőségem, de utazni akartam!… Ennyi volt a lényeg, mert ebbe szerettem bele a filmjeimben.

De Magyarországon kisebbek a távolságok, nem akkora nagy feeling, én pedig nem is mindig kamiont vezetek, ugyanakkor mindig olyasmit, aminél kell a menetlevél vagy az útnyilvántartás. Mint a roadrecord.hu is felhívja rá a figyelmet, és máshol is leírják, tényleg nem csak a nemzetközi menetlevél fontos, belföldre is vannak előírások, én viszont sosem szerettem ezzel sem vesződni…

Azért említem a roadrecord.hu-t, mert rávettem a főnökömet, hogy használjuk a programjukat. Így, az egyéb sofőrjeinknek is, és mindenkinek jobb lett a cégnél! Nem olyan kiábrándító, illúzióromboló az egész, ezen a módon! Az útnyilvántartásos programjukkal a kisteherjeink ügyében most mindenki könnyebben boldogul. Menetlevél csak 3,5 tonna fölött kötelező, és azt is innen olvastam el, mi az a nemzetközi menetlevél. Nagyon sokat tanultam erről az oldalról!

De nagyon sokat is nyújt! Szóval, a lényeg, hogy cégek spórolhatnak rajta, a NAV elfogadja mindig, ami ezzel a programmal készül, és nem megy mindenkinek az agyára a sok-sok körmölés, kitöltögetés…

Kicsit már megszoktam, hogy végül a felnőtt életem nem valami olyasmi lett, amit választottam, amit tényleg, a kedvenc mozifilmjeimben láttam, ugyanakkor a RoadRecord meg valami tök menő dolgot hozott el mégis! Megmutatta, hogy több ugyan a hivatalosság körülöttünk, mint szeretnénk, de ez a kor, amiben élünk kínál egy csomó informatikai könnyítést is! Hát akkor okoseszközre, alkalmazásra fel!