A flottásoknak minden sokkal könnyebb

Az egyik mozi délutánunk alkalmával olyan filmet néztünk, aminek a főszereplője egy futárszolgálatnál dolgozott, ahol több autóval szállítanak ki termékeket az ügyfelek részére. Egyből elkezdett kattogni az agyam azon, hogy mennyi hátránnyal járhat ennyi autónak a fenntartása, üzemeltetése. Feltételezem, hogy ezzel a sok autóval elég sok ügyintézés lehet, amit a szervizekkel vagy biztosítókkal kell intézni.

Haverom egyből rávágta, hogy flottásoknak ez nem is annyira bonyolult, hiszen egy flottakezelőnek nem jelent problémát az az ügyintézés, ami most engem mennyire megriasztott. Mesélte, hogy az apukája a Flottautó Lízing Kft. szolgáltatásait veszi igénybe már nagyon régóta, és mióta csatlakozott hozzájuk, mennyire megváltozott az élete, hiszen a flottások mindent elintéznek helyette. Nincs szükség arra, hogy személyesen ő rohangáljon állandóan minden egyes probléma miatt és mindent ő egyeztessen a szervizekkel, a biztosítókkal és az autókereskedéssel, hiszen az összes feladatot átvette tőle a flottakezelő cég.

Mesélte, hogy egyszer az apukája cégénél történt, hogy elromlott az egyik autó, és, hogy milyen jó volt az, hogy az apukájának nem kellett azonnal rohannia a helyszínre, hanem telefonon keresztül el tudta intézni azt, hogy a hibás autót elszállítsák és csereautót biztosítson a flottakezelő cég. Tehát az apukájának nem kellett sehová rohannia, anélkül, hogy ő ment volna bármit intézni személyesen, egy telefonhívással megoldódott minden, és ment tovább a kiszállítás. A barátom azt is mesélte, hogy korábban egy ilyen nagyon sok zűrt okozott volna, és máskor az apukája ilyenkor egész nap elveszett az ügyintézés erdejében. Most pedig a szülinapi buliján csak egy telefonhívással elintézte az elszállítást és a csereautót is. A történet alapján úgy látom, hogy azon túl, hogy a cég életébe is nagy változást hozott a flottakezelés, a magánéletüket is segítette.

Azon kívül pedig, hogy bármilyen ügyintézői feladat sokkal gördülékenyebben megy flottásokkal, költséget is sikerült olyan szintre minimalizálni, hogy a korábbi költségekhez képest igen sokat spóroltak. Ráadásul a flottakezelők olyan átláthatóságot biztosítanak, aminek köszönhetően sokkal könnyebbé vált számukra a tudatos tervezés is.

Nagyon meglepődtem, nem tudtam, hogy van lehetőség arra, hogy egy tartós bérleten belül autókat béreljen egy cég egy másik cégtől, akik ráadásul minden fontos dolgot elintéznek az autókkal kapcsolatban. Azt is megtudtam, hogy a tartós bérlet alatt nem csak az autódíját lehet érteni, hanem minden szolgáltatást, ami hozzá tartozik. Így minden előnyt ki lehet használni, ami egy flottakezelő kapcsolat rendszeréhez köthető, úgy mint a kedvezményes autós biztosítások, a kedvezményes jármű- és alkatrészek beszerzése. Tehát összességében a flottásoknak minden sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint azoknak, akik nem tartoznak flottába.