A filmnézés is jobb melegben

Te ismersz olyan fűtési rendszert, amivel még a környezetedet is védheted? Ha nem, akkor most bemutatom neked a Fűtésrendszerek weboldalát és azt, hogy milyen fűtési módszereket ajánlanak, hogyha elektromos fűtést szeretnél az otthonodba.

A minap éppen filmet néztünk az öcsémmel a jó meleg szobában, és a film egy természeti katasztrófáról szólt. A film miatt gondolkoztam el azon, hogy vajon én eleget teszek-e a Földünkért. Ekkor jöttem rá arra, hogy sokkal többet is tehetnék. Hiszen nem elég szelektíven gyűjteni a szemetet, elhagyni a műanyag zacskókat stb., hanem ennél még sokkal többet is tehetnék.

Ekkor kerestem rá az interneten az elektromos fűtési rendszerekre. Így találtam rá a fűtésrendszerek oldalára, ahol többfajta elektromos fűtési módszert is bemutatnak. Nagyon tetszett az oldaluk, hiszen nagyon informatív és közérthetően van megfogalmazva minden. Mivel én nem igazán értek a fűtés rendszerekhez ezért nagyon örültem, hogy találtam egy olyan oldalt, ahol úgy vannak megfogalmazva a dolgok, hogy még én is megértsem.

A Fűtésrendszerek oldalán megtudhatjuk azt, hogy milyen elektromos fűtési módszerek vannak: elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg, törölközőszárító, elektromos radiátor, elektromos kazán, bojler, vízmelegítő stb. Minden fűtési rendszerhez van írva egy kis ismertető, illetve az, hogy milyen előnyei vannak és miért érheti meg azt az adott fűtési módszert választani. Nekem nagyon megtetszett az elektromos radiátor hiszen ehhez nincs szükség csőrendszere és kazánra sem, illetve magammal hordozhatom bárhová, így bármikor bárhol melegben lehetek. Az elektromos kazán is egy nagyon jó választás lehet, hiszen központi fűtést ad számunkra gáz nélkül viszont azonos hatást érünk el vele és nincsen szükség kéményre, illetve sokkal veszélytelenebb is ezáltal. És még az Elektromos fűtőtest is jó választás lehet.

Elektromos fűtőtest

Hogyha a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb elektromos fűtési módszert szeretnéd választani akkor az infrafűtést ajánlják. Ebből a fűtési módszerből is lehet választani padlófűtést infrapaneleket, infra hősugárzót stb.

Amennyiben az egyik legnépszerűbb megújuló energiás rendszert szeretnéd akkor a hőszivattyú nagyszerű választás lehet számodra. Ez a rendszer a külső levegő hő energiáját használja fel arra, hogy hőt termeljen és ezáltal meleg keletkezzen.

Hogyha alternatív energiaforrást szeretnél, akkor pedig a napelem lesz számodra a legjobb választás. A fűtésrendszerek oldalán azt is megtudhatod, hogy a napelemre milyen támogatásokat lehet igénybe venni, milyen napelemes rendszerek közül választhatsz, illetve, hogy mitől függ egy napelem ára. A napelemes rendszerek nagyszerű hosszú távú befektetések, hiszen akár már 10 éven belül is megtérülhet az áruk. Ezért is érdemes megfelelő szakemberre bízni a napelemes rendszer telepítését. Hogyha rosszul kerül kiszámításra az, hogy mennyi napelemre van szükség ahhoz, hogy az egész ház ellátását tudja biztosítani, akkor bizony lehetséges, hogy a megtérülési idő sokkal több lesz.

Amennyiben azért nem szeretnél elektromos fűtésre váltani és inkább maradsz a gáz fűtésnél, mert jelenleg a gáz ára kedvezőbb, akkor van egy jó hírem. A napelemes rendszerrel elő tudod állítani azt a szükséges energiát, ami a fűtéshez kell, ezáltal máris kedvezőbb áron tudsz fűteni az otthonodban. Hogyha a hőszivattyú mellett döntené,l akkor pedig nagyszerű kedvezményes tarifát lehet igényelni a szolgáltatótól így ebben az esetben is nagyjából ugyanazon az áron tudod befűteni az otthonodat, mintha gázfűtéssel rendelkeznél.

Hogyha számodra is fontos, hogy környezettudatos légy és vigyázni szeretnél a bolygónkra, akkor válassz te is az elektromos fűtést. Nézz szét a Fűtésrendszerek oldalán és döntsd el, hogy melyik elektromos fűtési módszert választod. Biztos vagyok benne, hogy számodra is lesz olyan, ami szimpatikus és ami számodra is kényelmes lesz még ha nem is az Elektromos fűtőtest lesz az, akkor találsz valami jobbat.